Werken met baby's

Intervisie Pedagogisch coach

Ben jij pedagogisch coach of ben je nog aan het studeren voor pedagogisch coach en voldoe je daarmee aan de wet IKK ? Kijk jij erna uit om aan de slag te gaan? Als pedagogisch coach ga je observeren, reflecteren, coachen, verslagen schrijven, collega’s motiveren en nog veel meer. Om zelf ook up to date te blijven en te kunnen werken aan je deskundigheidsbevordering organiseren wij een intervisie bijeenkomst voor pedagogisch coaches in Friesland. Ook pedagogisch coaches uit andere provincies zijn welkom.

Tijdens de intervisie bijeenkomst kom je in contact met andere pedagogisch coaches. Zoals we al zeggen “groeien doe je samen “ en samen kan jij jezelf ook verder ontwikkelen. Tijdens een intervisie moment leren wij van elkaar, ontdekken wij nieuwe dingen.’

Hoe is een intervisie bijeenkomst opgebouwd?

Wij vragen om eigen inbreng voorafgaande aan de intervisie bijeenkomt. Dit kan bestaan uit o.a.:

  • Vraagstukken
  • Dillema’s
  • Knelpunten

Tijdens de bijeenkomst is er een begeleider aanwezig om alles in goede banen te leiden. Echter is er geen gezagsverhouding binnen de groep aanwezig.  Structuur tijdens de avond is belangrijk. De 2 uren die staan voor de bijeenkomst willen wij graag goed besteden. Verder vragen wij van jou:

  • Dat je de privacy respecteert, hiermee bedoelen wij dat jij als pedagogisch coach een verantwoordelijkheid draagt waarbij vertrouwen en geheimhouding gewaarborgd worden. Alles wat wordt besproken is vertrouwelijk en blijft bij de collega’s die op dat moment de intervisie bijeenkomst bijwonen.

Aantal deelnemers

Tijdens een intervisie bijeenkomst zijn minimaal 4 en maximaal 6 pedagogisch coaches aanwezig.

Duur:

  • 4 x per jaar 2 uren

Kosten

  • 65 euro per intervisie bijeenkomst
  • Vrijgesteld van btw
  • Eerst een gratis intervisie bijeenkomst bijwonen? Dat is zeker mogelijk.

Locatie

  • Akkrum

Aanmelden

Aanmelden kan individueel en ook samen met een collega.  Bij voldoende aanmeldingen zullen wij de intervisie bijeenkomst opstarten.

Je kan je aanmelden via info@praktijkdiana.nl


Wie ben ik?

Mijn naam is Diana Paulusma 35 jaar moeder van 4 schoolgaande kinderen van 12, 11,9 en 5 jaar. Ik heb jarenlange ervaring in het werken binnen de gastouder- en kinderopvang. Op dit moment ben ik werkzaam als pedagogisch coach / administratief medewerker en pedagogisch

medewerker met een leidinggevende functie op de groep. De kinderopvang is een kleinschalige kinderopvang. Zelf ben ik meer dan 6 jaar ondernemer geweest en ook bij de kleinschalige kinderopvang waar ik nu werk mag ik ondernemen.

Als ondernemer heb ik vele GGZ verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, kraamverzorgsters, pedagogisch medewerkers en andere professionals mogen trainen. Zo kan men nog steeds bij mij terecht voor het bijwonen van de training werken met baby’s ( IKK proof). Ik ben opgeleid door het NJI en heb daarnaast nog een schat aan ervaring die ik tevens toevoeg aan de training. Hierdoor wordt de training nog wat dieper en interessanter om te volgen. Tot januari 2020 kon je namelijk bij mij via de Mama Academy Nederland de docenten opleiding babymassage en kindermassage bij mij volgen. De Mama Academy Nederland heb ik inmiddels verkocht. Mijn hart ligt bij de kinderopvang en het coachen.

In mijn ogen kan er m.b.t. de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang nog veel behaald worden.  Tijdens mijn training werken met baby’s en nu dus ook tijdens de coaching van pedagogisch medewerkers laat ik hun (her) ontdekken waarom zij hebben gekozen voor het werk als pedagogisch medewerker en daarmee gaan we eerst terug naar de basis. Zo ontdekt de pedagogisch medewerker waar hun kracht en kwaliteiten en nog veel meer ligt.

Ik ben ontzettend leergierig aangelegd en volg alles m.b.t. het pedagogisch coachen. Indien er een interessante training wordt aangeboden m.b.t. het pedagogisch coachen zal ik dit volgen. Tevens ben ik iemand die ook veel aan zelfstudie doet.

Mijn collega’s en o.a. de pedagogisch medewerkers beschrijven mij als een betrouwbaar persoon, iemand die trainingen op een leuke en interessante manier aan biedt. Laagdrempelig en iemand met wie ze graag willen sparren.